لوگو بیلوت
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

چطور از ظروف آشپزی روکش‌شده با سرامیک به درستی مراقبت کنید

دسته بندی :ظروف آشپزخانه ۲ شهریور ۱۴۰۰ بیلوت 128

مراقبت از لوازم آشپزخانه روکش‌شده با سرامیک به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند، نیاز به مراقبت خاصی دارند. در زیر توصیه‌هایی برای مراقبت از ظروف آشپزی با روکش سرامیک را بیان می‌کنم:

1. قبل از استفاده: قبل از استفاده از ظروف روکش‌شده با سرامیک، آنها را با آب گرم و ملایم و مایع ظرفشویی غیرسایشی شستشو دهید. از اسفنج نرم استفاده کنید و از مواد خردکننده و سخت استفاده نکنید تا روکش سرامیک حفظ شود.

2. در طول استفاده: هنگام استفاده از ظروف روکش‌شده با سرامیک، از ابزارها و وسایل آشپزی غیرخنجری استفاده کنید. از قاشق و ملاقه چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید تا روکش سرامیک آسیب نبیند. همچنین از استفاده از سطوح فلزی نظیر سنگریزه‌ها در هنگام مخلوط کردن و قلع زدن خودداری کنید.

3. شستشوی دستی: برای شستشوی دستی ظروف آشپزی روکش‌شده با سرامیک، از آب گرم و ملایم و مایع ظرفشویی غیرسایشی استفاده کنید. با استفاده از اسفنج نرم، ظرف را بشویید و سپس آبکشی کنید. برای از بین بردن لکه‌های سخت، می‌توانید از خلال استفاده کنید.

4. جلوگیری از خراشیدگی: جهت جلوگیری از خراشیدگی روکش سرامیک، از ابزارهای نایلونی یا سیلیکونی استفاده کنید. همچنین از قرار دادن ظروف روکش‌شده با سرامیک درون یکدیگر یا در صفحه‌های فلزی خودداری کنید تا جلوی خراشیدگی آنها را بگیرید.

5. خشک کردن: پس از شستشو، ظروف روکش‌شده با سرامیک را به طور کامل خشک کنید. می‌توانید از پارچه نرم استفاده کنید یا آنها را به طور طبیعی خشک کنید. اجازه ندهید ظروف به صورت رطوبت‌دار ذخیره شوند، زیرا این می‌تواند باعث تشکیل لکه‌های آبی شود.

با رعایت این مراقبت‌ها، می‌توانید ظروف آشپزی روکش‌شده با سرامیک را برای مدت طولانی استفاده کنید و روکش سرامیک را حفظ کنید.

نحوه‌ی استفاده از تابه‌های روکش‌دار سرامیکی

می‌توانید تابه‌های روکش‌دار سرامیکی در اجاق گاز، جوجه‌پز، هواپز، توستر، بخارپز، مایکروویو و روی شعله‌های گاز استفاده کنید. همچنین می‌توان آن را در فریزر قرار داد و برای سرو غذا نیز مناسب است.

تابه‌ی سرامیکی را قبل از اولین استفاده بشویید

بعد از پاک کردن کلیه‌ی مواد و برچسب‌های بسته‌بندی، تابه را با آب صابون گرم بشویید و با دستمال‌کاغذی خشک کنید تا ذرات گرد و غبار و کثیفی حاصل از ساخت و حمل و نقل از آن جدا شود. بعد از شستشوی اولیه، تابه آماده‌ی استفاده است.

فقط از وسایل ایمن در تابه‌های نچسب سرامیکی استفاده کنید

همیشه از قاشق و کفگیر چوبی، سیلیکونی، پلاستیکی و یا نایلونی برای تقسیم و سرو غذا از داخل قابلمه استفاده کنید. مواد غذایی را وقتی که در قابلمه قرار دارند خرد نکنید. ممکن است وسایل فلزی دارای لبه‌های زمخت یا تیز باشند که در این صورت خراش‌ها و آسیب‌هایی در ظرف شما به جای خواهند گذاشت. استفاده از وسایل ایمن به طولانی‌تر شدن عمر تابه‌های سرامیکی‌تان کمک می‌کند.

مقدار کمی روغن یا کره به تابه‌ی سرامیکی نچسب اضافه کنید

در هربار استفاده از این تابه‌ها، با مقدار کمی روغن یا کره سطح داخلی ظرف را به آرامی و به طور یکنواخت بپوشانید. استفاده از روغن باعث جلوگیری از چسبیدن مواد غذایی شده و به ماندگاری بیشتر روکش کمک می‌کند. از استفاده از اسپری‌های پخت و پز خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد ترکیبات مضر شود و معمولا از موادی تشکیل شده‌اند که برای اکثر ظروف آشپزی نچسب، خشن و ناملایم هستند. همچنین از استفاده از روغن زیتون تصفیه‌نشده اجتناب کنید، چرا که مقاوت چندانی در برابر حرارت زیاد ندارد و لایه‌ی کربنی نازکی روی سطح ظرف باقی می‌گذارد.

از حرارت کم تا متوسط استفاده کنید

اکثر ظروف آشپزی نچسب ساخته‌شده از سرامیک قادر به تحمل طولانی‌مدت حرارت زیاد نیستند. هنگام استفاده از قابلمه و تابه‌های سرامیکی از گرمای کم تا متوسط استفاده کنید. پیش از آشپزی قابلمه را در حرارت پایین‌تری گرم کنید و قبل از اضافه کردن مواد غذایی به قابلمه، بگذارید روغن برای یک دقیقه گرم شود. سرامیک گرما را به طور موثری توزیع می‌کند، بنابراین مواد غذایی سریعتر و یکنواخت پخته می‌شوند. گرمای زیاد می‌تواند باعث چسبیدن مواد غذایی به کف قابلمه شده و باعث تغییر رنگ یا آسیب رساندن به آن شود. اجازه ندهید قابلمه‌ی خشک (بدون رطوبت یا روغن) روی حرارت بماند.

تابه‌ی سرامیکی داغ را در آب سرد فرو نکنید

قبل از شستن، اجازه دهید ظروف آشپزی نچسب سرامیکی به طور کامل خنک شوند. تغییرات شدید دما می‌تواند به لایه‌ی نچسب آسیب رسانده و در نتیجه قدرت پخت آن‌ها را کاهش دهد.

تابه سرامیکی را روی زمین نیندازید

تابه‌های سرامیکی را روی زمین نیندازید و مراقب باشید که آن‌ها را نپوشانید یا خم نکنید، زیرا ممکن است باعث تغییر شکل پوشش سرامیکی و در نتیجه از بین رفتن خواص لایه‌ی نچسب شود.

نحوه تمیز کردن تابه‌های سرامیکی

دستورالعمل کارخانه‌ی سازنده را در مورد نحوه مراقبت از ظروف آشپزی سرامیکی بخوانید. ظروف آشپزی مدرن سرامیکی غیرمتخلخل و دارای سطحی بسیار صاف هستند که شستن و تمیز کردنشان را بسیار آسان می‌کند.

تابه‌های سرامیکی را همیشه با دست بشویید

همیشه قبل از شستن، اجازه دهید تابه‌ی سرامیکی به طور کامل خنک شود. تابه سرامیکی خود را با آب صابون گرم و یک اسفنج نرم یا پارچه‌ی ظرفشویی تمیز کنید. برای پاک کردن تابه از غذای سوخته، ظرف را قبل از شستن به مدت ۳۰ دقیقه در آب داغ خیس کنید. این کار شستشو را راحت‌تر می‌کند. بعد از هر بار استفاده از تابه، داخل و خارج آن را به طور کامل تمیز كنید تا همه‌ی باقیمانده‌های غذا از بین برود و از ایجاد گریس و تغییر رنگ جلوگیری شود. برای به دست آوردن بهترین نتیجه، از یک پارچه نرم، اسفنج یا اسکراب پلاستیکی برای شستن تابه استفاده کنید. از استفاده از سیم ظرفشویی، پدهای شستشوی نایلونی یا هرگونه وسیله‌ی تمیزکننده‌ی ساینده خودداری کنید. قبل از قرار دادن تابه در کابینت، آن را به خوبی با آب گرم بشویید و به طور کامل خشک کنید.

تمیزکاری عمقی

بطور دوره‌ای از این روش تمیز کردن عمقی برای از بین بردن لکه‌ها و حفظ زیبایی ظاهری ظروف آشپزی سرامیکی استفاده کنید.تابه را در آب گرم و صابون خیس کنید و با یک اسفنج یا پد غیرساینده بشویید. جوش شیرین را از قفسه درآورده و مقدار مناسبی از آن را به مناطق مورد نظر بپاشید و بگذارید ۱۵-۲۰ دقیقه بماند. تابه را با حرکات دایره‌ای به آرامی بشویید و از یک برس پلاستیکی برای برداشتن لکه‌ها استفاده کنید. تابه را زیر آب گرم بشویید و آن را با یک حوله‌ی تمیز خشک کنید.

جوش شیرین برای شستشو بی‌نظیر است!

پالیش و اعمال مواد نگه‌دارنده روی سطح ظرف

به طور کلی ظروف آشپزی سرامیکی نیازی به پالیش ندارند. با این حال، برخی از محصولات همراه با دستورالعملی هستند که توصیه می‌کند آن‌ها را قبل از اولین استفاده، و سپس حدود دو بار در سال برای احیای سطح نچسب سرامیکی مجددا پالیش کنید. حتما پیش از پالیش، ظروف آشپزی سرامیکی را بشویید و خشک کنید. با استفاده از دستمال‌کاغذی آشپزخانه، یک قاشق غذاخوری روغن پخت و پز سبزیجات (روغن انگور، روغن کانولا یا روغن بادام زمینی) را روی سطح پخت و پز به آرامی بمالید. اگر ظرف شما نسوز است می‌توانید از فر یا شعله‌ی گاز برای گرم کردن آن استفاده کنید. می‌توانید آن را روی شعله در حرارت متوسط گرم کنید یا فر را از قبل به دمای ۲۵۰ درجه فارنهایت برسانید و حدود ۳ دقیقه ظرف را در آن گرم کنید.ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.روغن اضافی را با یک حوله یا پارچه نرم پاک کنید.این درمان احیا کننده را حداقل هر شش ماه یک بار تکرار کنید.

نگه‌داری مناسب قابلمه‌های سرامیکی در کابینت

همیشه قبل از جمع کردن ظروف سرامیکی و قرار دادن آن در جای خود، اطمینان حاصل کنید که ظرف کاملا تمیز است. تابه‌های سرامیکی را با دقت از سایر ظروف آشپزی جدا کنید، مخصوصا از دیگر ظروف سرامیکی. تماس مستقیم سرامیک به سرامیک می‌تواند به ظروف پخت و پز آسیب برساند. انباشته کردن ظروف پخت و پز دیگر درون قابلمه‌ها و تابه‌های سرامیکی نیز می‌تواند منجر به خراش آن‌ها شود.هنگام قرار دادن قابلمه‌ها و تابه‌های سرامیکی درون یکدیگر لایه به لایه دستمال‌کاغذی قرار دهید تا پوشش ظروف خراشیده نشود. همچنین محافظ‌های نرم و اسفنجی قابلمه و تابه برای خرید موجود هستند تا ظروف شما را بدون خراش و سالم نگه‌دارند.

بیلوت

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0